My Image

Trykk for galleri med flere og større bilder.

VINTER

Enten du er tilhenger av alpinlivets gleder eller vil utfolde deg på lange skiturer innover fjellvidda, er vi overbevist om at du vil finne deg til rette på Gaustatoppen Lodge.

Skianlegget på Gaustablikk er kjent for å åpne tidlig hvert år og har gjennom de siste årene utviklet seg til et moderne skianlegg med tilbud for hele familien.

Langerennsentusiastene kan utfolde seg i et omfattende preparert løypenett eller ved å utforske de urørte fjellvidder.

For snowboard og freeski er området rundt Gaustatoppen anerkjente som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Dersom du ønsker andre typer aktiviteter er de islagte fossene i området fantastiske for isklatring, en aktivitet som gir store utfordring.


BARNA PÅ GAUSTADTOPPENLODGE

Gaustatoppen Lodge ligger like ved barneområdet til skianlegget på Gaustablikk. Her finner du flotte barne- og familietilbud for ski og alpint slik at barna kan ha aktive og spennende dager.

I nærområdet til Gaustatoppen Lodge blir det avsatt områder tilrettelagt for lek og rekreasjon rett utenfor inngangdøren. I disse områdene vil de helt minste barna kjøre akebrett og kanskje ta sine første stavtak på ski.

I hestestallen har barna mulighet til ridning og kanefart. Her kan familien samle seg i varmen under skinnfellen og la hesten styre kanefarten innover vinterkledde veier i fjellet.

Dersom du ønsker en forandring fra ski og friluft kan det nye familiebadet nede i kommunesentrert Rjukan være et kjærkomment tilskudd. Badet er et av Norges mest moderne badeanlegg og består av blant annet av basseng med internasjonale mål, lekebasseng, vannsklier, velværeavdeling, dampbad, utendørs boblebad, badstu og egen treningsavdeling.

God tur.


Toppen besøkes av rundt 40 000 mennesker i året. Det finnes mange alternative turer, korte eller lange.

BYEN, FJELLET & HISTORIEN

Gaustatoppen og Rjukanfossen var allerede på 1800 tallet et yndet reisemål for europeisk overklasse og kunstnere.

Rjukanfossen gav grunnlaget for Vemork, verdens største kraftstasjon i 1911. Stasjonen har nå blitt et museum hvor man kan oppleve det fantastiske energieventyret og se utstillinger av industriutviklingen i Norge og på Rjukan.

Med tilgangen på store mengder kraft etablerte og utviklet Sam Eyde industrieventyret Norsk Hydro, som i dag er et av Norges største industriselskap.

I 1928 bygget Norsk Hydro Krossobanen, Nord-Europas første kabelbane som en gave til innbyggerne på Rjukan. Fra øvre stasjon er det merkede stier og skiløyper inn til Den Norske Turistforening (DNT) løypenett på Hardangervidda.

Rjukan er også kjent for sin krigshistorie. Vemork var åstedet for en av de viktigste sabotasjeaksjoner under 2. verdenskrig, da norske sabotører hindret tyskerne i å utvikle atomvåpen av tungtvannet som ble produsert her. For mer informasjon www.visitrjukan.com


SOMMER & HØST

Her har du et variert turterreng og sykkelterreng som frister både til rekreasjon og økt aktivitet. Hva med å fiske litt i et av de mange fjellvannene i området eller puste inn frisk luft på en hyggelig rotur nede på Kvitåvatn. Høydepunktet er en tur til vakre Gaustatoppen hvor du på en fin dag kan se hele 1/6 av Norge!

I 2008 åpnet den lokale Golfklubben velkommen til ny 6 hulls golfbane. Den naturskjønne banen ligger idyllisk til mellom Miland og Mæl, ca 20 km fra Gaustatoppen Lodge.

Dersom du ønsker en lengre fottur eller sykkeltur ligger Nord Europas første totausbane 20 km unna. Krossobanen bringer deg opp til Gvepseborg, som er innfallsporten til Hardangervidda. Fra Gvepseborg ligger hele Hardangervidda åpen for fri utfoldelse med alle de fantastiske turmulighetene dette gir, både sommer, høst og vinter.

My Image

Selger:
Gaustatoppen Lodge AS

Selger:
Gaustatoppen Lodge AS

Alt image
Stacks Image p201897_n213556

Megler:
Bente Stubberud
T: 91339949

bente.stubberud@dnbeiendom.no


Andreas Johnsrud
T: 45470342

andreas.johnsrud@dnbeiendom.no

© Wesiden er designet av JHelstad